Naprapaatti hoitaa:

Raajojen säteilyoireet

Puutumisoireet ovat yleisiä ylä- ja alaraajojen alueella. Pitkä yhtäjaksoinen asento, jossa nivelen kulma pysyy pitkään samana, kuormittaa hermokudosta venyttämällä tai puristamalla sitä.

Pitkään istumisen jälkeen tämä ilmenee raajojen ”tikkuilun” muodossa. Hermojen pinnetilat aiheuttavat puutumisoireita, jotka ovat tyypillisiä yläraajojen alueella (esim. rannekanavaoireyhtymä) tai alaraajojen alueella (esim. iskias). Kun kysymyksessä on syystä tai toisesta syntynyt puutuminen, helpottaa se yleensä minuuteissa, tunneissa tai muutamissa päivissä. Huomattavaa on toistuvien työasentojen ja pitkäaikaisen staattisen kuormituksen aiheuttamat puutumistilat, jotka toistuvat päivästä toiseen.

Hermoon tai hermokimppuun kohdistunut paine tai venytys voi aiheuttaa päiviä tai jopa kuukausia kestävän hermon halvaustilan tai lievempänä kipua tai puutumista. Tyypillinen halvaustila voi syntyä toisen yläraajan alueelle esimerkiksi käden päälle nukahtaessa (Saturday-night palsy eli "lauantai-illan halvaus"). Lievempänä yläraajan alueella esiintyy puutumista ja "tikkuilua". Naprapaatin tehtävä on selvittää oireen alkuperä, hoitaa ja antaa ohjeita vaivan uusiutumisen ehkäisemiseksi. 

raajojen sateilyoireet
Naprapatia » Näitä hoidamme » Raajojen säteilyoireet