Naprapaatti hoitaa:

Rintarangan ja lapojen alueen kiputilat

Rintarangan nikamia on 12 kappaletta. Niihin kiinnittyvät molemmin puolin kylkiluut kiertyen eteen muodostaen rintakehän.

Rintarangan tehtävänä on mukailla hengityksen liikkeitä, mahdollistaa yläraajojen laaja liike sekä välittää ja vaimentaa voimia jotka tulevat kaula- ja lannerangasta. Rintarangan kipu tuntuu yleensä paikallisena kipuna lapojen välissä tai laajempana kiputuntemuksena yläselässä ja lapojen seudussa. Kipu saattaa lisääntyä syvään hengitettäessä tai yläselän taivutus- ja kiertoliikkeissä. Rintarangan kiputilat ovat yleensä hyvänlaatuisia ja täysin hoidettavissa naprapaatin toimesta.

Rintarangan kuormittuminen

Kivun lähde rintarankaperäisessä kivussa voi olla myös kaularanka. Kaularangan ongelmat voivat tyypillisesti heijastaa lapojen alueelle. Tästä seurauksena on lapojen välisen alueen lihasten jännittyminen ja nivelten "lukkiutuminen". Runsas istumatyö ohjaa selkää taipumaan eteenpäin mikä jatkuessaan tunteja ja toistuessaan päivittäin saa tukikudoksen aistijärjestelmän reagoimaan tuottaen kipua. Nivel- ja lihasrakenteet kuormittuvat ja liike vähenee.  Naprapaatin tehtävänä on ohjata rakenteita kivuttomampaan suuntaan sallien kudoksen levätä ja palautua. Lisääntynyt liikkuvuus parantaa kudosten aineenvaihduntaa ja nivelen liiketila normalisoituu.

rintaranka ja lapojen alue kipu
Naprapatia » Näitä hoidamme » Rintaranka ja lapojen alue