Harjoitusterapia

Aktiivisista hoitomenetelmistä tärkein on lääkinnällinen harjoitusterapia (LHT).Potilaalle ohjataan tarkoin suunniteltu harjoitusohjelma, jossa tarpeen mukaan harjoitetaan eri asioita: lihasvoimaa- tai kestävyyttä, nivelten liikkuvuutta tai vastaavasti haetaan stabiliteettia, eli tukea nivelille.

Harjoitteet suunnitellaan jokaisen terveydentilaan ja sen hetkiseen kuntoon sopiviksi, niin että harjoitteet kohdistetaan juuri oikeisiin rakenteisiin.

Harjoitteet ovat yksilöllisiä ja esimerkiksi kahdella lanneselkäkivuista kärsivällä potilaalla voi olla täysin erilainen harjoitusohjelma. Vääriä liikkeitä ei ole olemassa, mutta kaikki liikkeet eivät sovi kaikille.

Harjoitteet voivat olla joko kotona tai kuntosalilla suoritettavia. Yleensä harjoittelussa pyritään nousujohteisuuteen, eli harjoitettavan osa-alueen kehittyessä harjoitusohjelmaa vaikeutetaan.

Harjoitusterapia on kansainvälisissä hoitosuosituksissa todettu manipulaation ohella tehokkaaksi hoitomuodoksi kroonisen lanneselkäkivun hoidossa.

Naprapatia » Hoitomenetelmät » Harjoitusterapia