Naprapaatti hoitaa:

Selkäkipu

Selkäkivusta kärsii elämänsä aikana n. 80-90% väestöstä. Suurin osa selkäkivuista on hyvänlaatuista toiminnallista kipua, joka johtuu pienistä kudosvaurioista selän kudoksissa. 

Yleisimpiä kivunaiheuttajia ovat lihakset, selän pikkunivelet eli fasettinivelet, välilevyt sekä nivelsiteet. Kaikki kudokset, joissa on hermopäätteitä, voivat aiheuttaa kipua. Aina ei pystytä tarkkaan sanomaan mistä kudoksesta kipu on peräisin, jolloin kyse on ns. epäspesifistä selkäkivusta. Laaja välilevytyrä, murtumat ja kasvaimet ovat puolestaan spesifejä selkäkivun aiheuttajia, jolloin on aina tarvetta jatkotutkimuksille. Naprapaatilla on koulutuksensa puolesta valmius erotusdiagnostiikkaan, jolloin asiakas saa aina asianmukaista hoitoa ja tutkimusta selkäkipuunsa.

Useiden tutkimusten mukaan manuaalinen terapia ja erityisesti manipulatiiviset hoitomenetelmät yhdistettynä asianmukaiseen harjoitteluun ovat tehokkaimmat hoitomenetelmät toiminnallisten selkäkipujen hoidossa. Naprapaatti on asiantuntija manuaalisessa terapiassa sekä terapeuttisessa harjoittelussa.

selkakipu
Naprapatia » Näitä hoidamme » Selkäkipu